We vertrekken!

11 september

Het is gebeurd. Het is afgelopen. We zijn klaar….. Nou klaar? Er liggen nog ik weet niet hoeveel botten. We gaan hier terug komen! De volgende expeditie zal in mei zijn. Ik heb genoten! Dit is iets wat ik voor geen goud had willen missen. De hitte, het stof, de stekende muggen en de vliegen en de kleine tent wegen echt niet op tegen deze ervaring. Ik ben niet de enige die daar zo over denkt. Op de website van Naturalis worden ook ervaringen gedeeld. Ik hoop dat ik er in mei ook bij mag en kan zijn.

alle tentjes weg

Met uitzondering van de mensen van het Black hills institute en vier die nog verder reizen gaat iedereen weg. Het deel dat blijft gaat met Pete Larson de laatste blokken klaar maken voor vervoer. Ik breng diegenen die gaan vliegen samen met Daan naar Rapid city. We lunchen nog even gezamenlijk en dan volgt het afscheid.
Met Daan blijf ik achter. Een gek gevoel. Daar sta je dan. We moeten een huur auto regelen om naar Hill city te komen. De verhuurders op het vliegveld zijn uitverkocht of erg duur. Met de taxi dan maar naar het centrum van Rapid city en daar verder zoeken. Eerst regelen we bij de Walmart een mobiel. Voor $48 hebben we toestel en 1.000 belminuten. Ben benieuwd of we die op gaan krijgen, maar kleiner is er niet.
Bij toeval komen we uit bij een Dollar rental. Daar staat werkelijk waar nog één huurauto. Die kunnen we huren tot dinsdag. Het is een pittige Subaru. Het is wel weer even wennen. Al na 500 meter lijken de automaat en het raam stuk. Oeps, mijn schuld. .. knopjes! De automaat had ik in manual gezet…. en dus reden we een hele tijd in zijn één. Dat kon je horen. LMAO…. Ook had ik per ongeluk de ramen geblokkeerd. Ooo. . Daarom kreeg Daan zijn raam niet meer dicht. .. Gerust gesteld gaan we op weg naar Hill city.
Bij het Black Hills Institute pikken we onze bagage op. Tim (zoon van Pete) rijdt ons voor naar het Pete’s huis. Tim rijdt in een Chevrolet uit de jaren zestig. Die bak maakt het geluid van een helikopter.
Het huis van Pete is een ware MTV crib voor paleontologists! Zelf gebouwd en vol met fossielen en boeken daarover! Prachtig!

 

 

20150919_072705

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.