Over Sander en contact

Sander van der Deure

Mijn naam is Sander van der Deure.

Op deze site wil ik jullie laten delen in mijn ervaringen met het prepareren van fossielen en polijsten van opaal.

sander aan het graven

Hoewel ik doordeweeks controller ben bij de Rijksoverheid, besteed ik ook veel tijd aan paleontologie en lapedarie.
Ongeveer een dag in de week ben ik vrijwilliger bij Naturalis in Leiden. In het Dinolab prepareren we de fossiele botten die we de afgelopen paar jaar hebben opgegraven in Wyoming (USA). Ook ga ik regelmatig zelf op reis om fossielen te verzamelen. Geliefde plekken zijn de Maasvlakte, de zandmoter en Escalles in Noord Frankrijk. Ook ontkomt een deel van mijn zomervakantie er niet aan.
In mijn tuinhuisje prepareer ik mijn fossielen en polijst ik mijn stenen. Soms kan ik die twee zelfs combineren. Niks leuker dan dat!
Bovendien kan ik daar naar harte lust troep maken zonder dat iemand er last van heeft.

Met mijn jongste dochter verzamel ik ook dooie beesten voor hun botjes. Die proberen we dan weer in elkaar te zetten. Heel leerzaam en nuttig als je later weer fossiele botten probeert te determineren.

Sinds kort geef ik ook lezingen. Samen met Hans Sanders heb ik een boek geschreven voor  Stichting GEA over het bewerken van opalen uit EthiopiĆ«

Contact

Wil je iets door mij laten prepareren of slijpen, wil je leren slijpen of heb je een andere vraag. Neem dan contact op via info@opalsonly.nl

Ik zie er naar uit je te ontmoeten.