Rook en nog meer fossielen.

rode zonsondergang boven de black hills
6, 7 of 8 september

 

Tot enkele dagen terug was er iets bijzonders aan de hand. Onze zon en maan hadden een andere kleur dan we gewend waren. Als gevolg van bosbranden in de buurt van Washington  (slechts 1.000 kilometer verderop, of was het miles.. ik weet het niet meer) hadden we meerdere keren achter elkaar een spectaculaire zonsondergang en opkomst van de maan. Overdag was één keer  vanaf de middag de zon oranje. Ook de Black hills aan de horizon waren die dag bijna niet te zien. Echt heel bizar als je bedenkt dat het zover weg is.

 
Vandaag is de waas van de rook aardig weg. We hebben een goede maar ook warme dag. Aan het eind van de middag ga ik met Donley (de landeigenaar) naar mariene fossielen zoeken. Ik heb hem eerder eens verteld van mijn passie voor ammonieten. Zo’n uitnodiging sla ik dan niet af. Twee vrienden van Pete Larson, John en Tom gaan ook mee. rode zonsondergang boven de black hills
zonsondergang onder wolken
 
Deze fossielen zijn met 70 miljoen jaar nog iets ouder dan onze Triceratops (67 miljoen). De eerste plek is niet ver van de doorgaande weg en is al door anderen bezocht, zonder toestemming van Donley. We gaan wat verder op. Daar komen we mooie Baculites en Scaphites tegen. Ze liggen bijna voor het oprapen. Wat we vinden krijgen we cadeau. Ik ben hem dankbaar. De gastvrijheid is heel groot bij de familie Darnell. Echt fantastisch.  Ze komen ook regelmatig (met nog weer andere familieleden) even kijken naar de voortgang.  Altijd in voor een praatje en verhalen over het land.

ammoniet van de ranch  marien fossiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.