Lering en vermaeck

Als we voor de laatste keer weg rijden uit Newcastle hebben we nog enkele dagen over voor we naar huis vliegen.

Als we onze spullen naar Cowley hebben gebracht is er tijd om via Yellowstone park en Bozeman terug te rijden naar Rapid City.

Yellowstone is natuurlijk vermaard om haar natuurlijke schoonheid en in Bozeman zit “the Museum of the Rockies”. Thuis van vele dino’s en paleontoloog Jack Horner die Steven Spielberg heeft geadviseerd bij het maken van de allereerste Jurassic park film.
Het is wel flink eind rijden maar beide zijn zeker de moeite waard. De reis naar Yellowstone brengt vele prachtige vergezichten met bergen, mooie geisers en: zelfs enkele beren!


‘S avonds arriveren we in Bozeman. De volgende dag staat ons een rustige dag te wachten met een bezoek aan the Museum of the Rockies.


Er staat daar een prachtige opstelling van Triceratops schedels in verschillende fasen van ontwikkeling: Van jong naar oud. Bijzonder is deze opstelling zeker. De lopende discussie: Is Torosaurus wel of niet een oudere Triceratops?, krijgt hier geen plaats. De grootste schedel aan eind met de gaten in de kraag is een Triceratops. Punt!


Maar als je goed leest blijken ze aan één ding niet te kunnen tornen. De vindplaats heet nog altijd “Toro 2”. Voor diegenen die het andere standpunt aanhangen is dat erg leuk om te constateren.

De volgende dag rijden naar Rapid City. Maar we komen niet eerder aan voor dat we halverwege nog een band verwisselen. Dit keer rechts-voor. Dit keer voel ik het op tijd aankomen. Als ik in de buurt van de stad Billings plots een licht vibratie ervaar die er eerder niet was, controleren we de wielen. En jawel, één band staat hol. Maar hij is nog heel. De banden-Wallmart is dit keer slechts vijf minuten verder op. Daar zijn ze het roerend met mij eens: That’s not good!


300 dollar lichter en een lunch zwaarder rijden we een paar uur later door. We hebben dan geen tegenvallers meer.
Ook de vlucht op vrijdag gaat probleemloos. Het voelt goed om weer naar huis te gaan. De opgraving is succesvol afgesloten en thuis gaan de banden veel langer mee.

Een gedachte over “Lering en vermaeck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.