Kampfvati spelen

Naast het opgraven van dinobotten en alle dingen die daar bij horen, is er ook een kamp om gerund te worden. Iedereen moet zijn natje en droogje, men heeft behoefte aan enige mate van hygiƫne, de kamptaken moeten verdeeld worden, het corveerooster moet opgesteld worden, het gereedschap en andere zooi in onze zeecontainer moet overzichtelijk blijven, we rijden frequent naar het vliegveld en er moet ook een beetje gelet worden op de mores.


Al dit soort dingen vallen onder de rol van “der Kampfvati”. Een geuzennaam die mij in 2015 bij de eerste dig in Wyoming is opgespeld door Martijn Guliker omdat ik mij ongevraagd met allerlei dingen bemoeide. Dit beviel blijkbaar goed, want dit jaar werd ik voor de taak gevraagd.
Als kampfvati mag ik mij ook met de uitjes bemoeien. Met de eerste groep hebben we genoten van de volledige eclipse in Lusk en we hebben een bezoek gebracht aan de Mammoth site in Hot Springs.


Voor de tweede groep staat Devils Tower op het programma en een bezoek aan een andere opgraving site. Ben heel benieuwd.
Deze rol is n et als het opgraven een vrijwillige taak. En hoewel het erg leuk en dankbaar werk is, kost het best wat energie en gaat het af van de tijd die ik in het veld sta. Goed om je eigen energieniveau’s in de gaten te houden. Een paar mensen in de groep die mij in de gaten houden en dingen ongevraagd oppakken, ontzorgen enorm! Dank Leonie en Hanneke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.