26 tot 29 augustus

opgraving beneden met graafmachine en gips

We zijn aan de slag! Op twee plekken zelfs.  De eerste is onbedoeld. In de laag die we willen verwijderen om bij de juiste laag te komen zijn een paar botten tevoorschijn gekomen. Wat op het eerste gezicht wat onbelangrijke fragmenten lijken te zijn,  blijken een triceratops-hoorn en deel van het nekschild te zijn. Dit kunnen we niet zo maar snel weg werken. Er ligt misschien wel meer en de kwaliteit wordt ook steeds beter naar mate we de berg verder in gaan.

De tweede locatie bevind zich ongeveer vier meter lager aan de zelfde heuvel.  Hier ligt onder flinke laag losse grond en een jas van gips en aluminium al veel beschikbaar. De expeditie van 2013 is hier al heel druk in de weer geweest.

opgraving boven

Ik start boven.  Na één dag heb ik al door dat graven met lenzen de ervaring niet leuker maakt.  Het is hier vreselijk droog en stoffig.  De luchtvochtigheid ligt rond de 10%. Dat merk je snel aan de luchtwegen. Ik doe een natte doek om mijn hoofd. Dat scheelt aanzienlijk in de mate waarin mijn neus verstopt raakt.

En het is hier warm. ..heel warm!  De temperatuur loopt hier op sommige dagen in de middag op tot rond de veertig graden.
Een tropenrooster verzacht het bakken een beetje. Om half zes gaat de wekker en we zitten we al op de site om zeven uur. Het water en de frisdrank gaat er hard door heen. Als we na de lunchbreak van 12 tot 15 terug gaan, werken we door tot een uur of acht. Dan is het flink koeler, maar wordt het licht al minder.
Uiteraard moet er dan nog gegeten worden.  Elke avond is er kookploeg die het eten verzorgt. Ook al is pasta veel voorkomende kost,  we eten wel lekker.

 

 

dylan? op de opgraving foto van graafmachines bij de opgraving

!

Een gedachte over “26 tot 29 augustus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.